„Succes la scoala!”

Gara Adjud. PlecareaO femeie de aproximativ 40 de ani si-a luat la revedere de la cei doi copilasi ei ai: o fetita roz-bombon si un baietel putin mai mare ca piticuta. Dupa ce si-a pupat copiii, vecina mea de compartiment le-a urat succes la scoala, le-a promis ca-i suna diseara si le-a trimis nenumarate bezele prin geamul trenului IC. A vorbit apoi de cateva ori la telefon in spaniola si a incercat sa adoarma. Nu a reusit, ci a oftat tot drumu si a dad din cap a negatie de multe ori, in timp ce ochii i se miscau in cap ca la papusile de altadata. Este o imagine care se repeta de 18 ani in Romania: plecarile pentru supravietuirea decenta. NOTA: Unii dntre micuti nu au insa cine stie succes la scoala, iar pe altii dorul ii conduce spre sinucidere. Si toate astea se intampla pentru ca avem un stat condus de dobitoci. Constiinta lor nu este incarcata. Sunt full insa conturile.

Reclame

Un răspuns

  1. Si vor sa-i aduca inapoi prin bursele locurilor de munca din Italia si Spania.Unii ar veni inapoi chiar si pentru un salariu de 450 euro.
    Daca ar castiga aici macar 400 de euro,ar mai pleca?Cum sa se descurce oamenii cand castiga sub 200 euro foarte multi dintre ei?Eu sunt mai norocoasa.Copiii nostri sunt deja mari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: