Ce trust face disponibilizari masive?

Stiti cumva ce trust de presa face disponibilizari masive si de ce? Daca nu…am sa va spun eu, dar am impresia ca banuiti voi ceva 🙂 . Va las o zi sa meditati. UPDATE: UrbanRealiy stie si merita felicitari. Dinu Patriciu a spus ca vrea sa cumpere trustul National, dar a cerut restructurarea cu 60% pentru a improspata atmosfera de acolo cu oamenii sai. Momentan au plecat 40% dintre angajati. Cum? Li s-a spus simplu ca nu se mai platesc drepturile de autor, cele negociate si semnate lunar, iar oamenii si-au luat talpasita. Cam asta mi-au spus sursele mele si se vede acum ca nu sunt singurul care stie. Este si asta o metoda de disponibilizare: iti fortezi oamenii sa demisioneze.

Reclame

21 răspunsuri

 1. Despre antene e vorba?

 2. Romania libera? Cotidianul face disponibilizari, dar nu chiar atat de masive

 3. Nu ati ghicit. Va spun eu maine. Astazi trebuie sa ne bucuram de duminica,

 4. Respectul meu pentru UrbanReality 🙂 . Da, dar de ce? 😛

 5. din cate stiu, Patriciu i-a cumparat si urmeaza restructurarea. dar ramane de vazut care va fi rezultatul final.

 6. Romania in tranzitie, angajatii unt tratati ca iobagii ca niste vite fara liber arbitru. Traiasca noua oranduire de dupa ceausism!

 7. nu erai in concediu?!!!

 8. Este foarte greu acum sa pui un trust de presa pe picioare. Din cate stim Patriciu a avut numai rateuri ale presei. Trustul are o infrastructura foarte buna insa la categoria resurse umane sta groaznic.

 9. De unde mama dracului sa stiu? Ces eu, Nicu Maghiar?

 10. Ulise: cam asa este. din pacate.

  Mado: ba da. tocmai de aceea am aprobat asa tarziu comentariile. abia acum m-am intors la sursa de net. dar nu pot sa ma abtin.

  Petrisor: important este ca trustul sa produca stirile pe care le vrea el 🙂 .

  dada: nu stii, nu raspunzi 😛 .

 11. HD: Noi vorbeam de National, dar daca stii ceva de Media Pro…esti invitatul meu sa spui tot 🙂 .

 12. nu stiu nu citesc

 13. am mai auzit zvonul ala cu Nationalul. de fapt, auzisem ceva de N24. disponibilizari s-au mai facut si prin alte parti, sub diverse forme. am senzatia ca, de fapt, se face o eficientizare draconica pentru maximizarea profiturilor. cost killing, nu? mai vedem. zvonul asta are o vechime de circa 6 luni

 14. […] – adică cea mai mare parte din bani – pentru a-i face să plece fără concediere. Acum, văd la Tiberiu Lovin pe blog că se discută din nou această […]

 15. Mai şmekeri ca nen-ţii Micula, rar cineva! Ei au inventat contractul postcoitum, ca să poată beli pe cine şi cînd le e lor chef. Iată cum se petrec lucrurile: Zici că te-angajezi la Centrul Naţional Media, că, vorba aia, e Naţional, adică ceva pe ţară, serios şi stabil. Faci cererea, te programează şefa Cristinica Airabedian la o discuţie, îi spui ce poţi, ea îţi spune ce şi cum are nevoie. Cădeţi la pace cu programul. Apoi, firesc, vine vorba de parale. Păi, de-un par examplu, pentru un reporteraş sau pentru un editoraş de kroll, cinci milioane pe cartea de muncă şi restul de 12 pe DDA-uri. Adică pe contract de drepturi de autor, că nen-ţii Micula n-au chef să-ţi plătească ţie toate hangaralele. Zici: bine. E banu gros, în mînă.
  Doar că, şi aici apare invenţia epocală, Contractul pe DDA se semnează lunar. Şi nu lună după lună, cum ar fi normal, ci atunci cînd monocotiledonul orădean binevoieşte să scoată paraua. De exemplu, acu, în martie, ar trebui să-ţi iei drepturile pentru care ai muncit în…ianuarie!

  Dacă le mai iei. Pen că, dacă lu monocotiledon i se năzare să nu mai vrea muşchii lui să te plătească din urmă , tu, vierme de angajat ce eşti, ce-ai să faci? Ai să baţi din buze! Că nici n-ai contract. Că pe ăla îl semnezi doar cînd şi dacă vin banii, ca să se acopere ei în contabilitate! Aşa că, n-ai decît să fluieri şi să-njuri prin parcul Politehnicii. Da o fi legal? Cum dracu să fie legal? Adică firma îţi plăteşte munca după trei luni? Adică banii tăi munciţi se-nvîrt prin conturile lor trei luni şi se înmulţesc, ca bulele în sifon. Iar tu, angajat pîrlit, n-ai o bază să-ţi plăteşti o rată, ceva, că miliardarii se bucură la mărunţişul pe care-l meriţi pe munca ta! Asta or învăţat frăţiorii în Suedia? Mare-i capitalismul tău, Doamne!
  Şi-uite-aşa, monocotiledonul pune adipoase ilegale pe talie, redacţia se goleşte de la o zi la alta, iar Direcţia Muncii se face că nu ştie de ce.
  Patriciule, hai mai repede, frate!

 16. iti mai spun eu unul care ti-a scapat la capitolul disponibilizari masive… Radio Total-ul lui Vantu :)) am citit pe Adi Tudor ceva…

 17. Angajaţii majoritari fumători ai Cenrului Naţional Media nu ştiu cui să mulţumească pentru condiţiile deosebite în vederea relaxării create de generoasa conducere în ultimele două săptămâni.
  La intrarea principală în Naţional TV a fost înfiinţat un mereu surprinzător LOC DE FUMAT, prin amplasarea a patru băncuţe de-alea de 150 de lei, de care-şi pun bogătanii în grădină ca să aibă de unde privi cum se prăjesc micii pe grătar. Cu schelet de fontă şi leaţuri de lemn. Bravo, felicitări!
  E un semn de prosperitate, unic şi uluitor în aceste vremuri de răstrişte şi jale, pentru cei cărora li s-a redus salariul sau li s-au tăiat DDA-urile.
  Ei nici nu prea îndrăznesc să se aşeze pe băncuţe, deoarece umblă zvonul că fiecare minut de odihnă pe noile echipamente le va fi reţinut din salariu.
  Cu toate astea, ar vrea să-şi exprime gratitudinea pentru grija cu care sunt înconjuraţi.
  Problema e că, se aude că un control al DPMOS a obligat conducerea să-i lase şi pe vicioşi să-şi facă damblaua, aşa cum prevede legea. Şi că, monocotiledonul gazos a găsit repede soluţia: să scoată din magazia de decoruri nişte bănci folosite acu doi ani la o emisiune de folclor.
  De aceea, oamenii din televiziunile fraţilor Micula sunt derutaţi. Nu ştiu cui să adreseze scrisoarea de adîncă preţuire pentru minunatele condiţii de la locul de muncă: patronatului sau inspectorilor de la Direcţia Muncii?

 18. […] de la trustul de presa al fratilor Micula (oare vine de la “mic”?) am mai scris pe lovinpress, iar astazi vad ca Petrisor Obae anunta concedieri in masa. Concedieri sunt, dar nu in masa. Cei […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: