Discriminare la cumpararea locuintelor ANL

Guvernul s-a scremut si a comis modificarea normelor metodologice de aplicare a Legii 152/1998 , privind infiintarea ANL. Prin modificarea adusa, chiriasii au o bucurie: isi pot cumpara locuintele dupa cinci ani de cand au pasit in apartament. Partea proasta vine abia acum. Tinerii sunt obligati sa-si prezinte saracia, altfel nu au sanse sa puna mana pe casuta in care au stat cinci anisori. Mai exact, cititi articolul „h) venitul mediu pe membru de familie la data vânzãrii al titularului contractului de închiriere a locuintei sã nu depãseascã cu 100% salariul mediu brut pe economie”. Adica, daca te-ai mutat cand aveai leafa bruta 10 milioane, iar, intre timp, patronul ti-a crescut-o in acelasi timp cu inflatia si acum castigi 30 de milioane, sa spunem, nu mai poti deveni proprietar. Astfel statul ii obliga pe tineri sa castige maxim 20 de milioane brut (11 mil salariu mediu brut) pentru a putea cumpara locuinta in care esti chirias. Daca esti obraznic si nu stai in banca cu aceeasi leafa, statul spune stop: nu cumperi, ci ramai chirias pe vecie. Exista insa riscul ca al nostru guvern stupid forever sa modifici din nou modificare si sa spuna ca dupa nu stiu cati ani de chirie trebuie sa-ti iei bagajele si sa te cari. Stiu ca in afara (strainatate 🙂 ) se merge pe varianta chiriei vesnice, iar majoritatea strainilor nu se pot lauda cu o proprietate imobiliara. Diferenta: acolo exista stabilitate si o lege ramane lege, nu se modifica la fiecare guvernare. N-am cautat si alte hibe, dar asta mi se pare destul de serioasa in a impiedica un tanar sa cumpere casa ANL in care sta cu chirie. Banuiesc ca multi dintre cei care s-au mutat in astfel de locuinte au salariile mult mai mari ca atunci cand s-au mutat in locuintele asa-zis sociale.  Aveti si alte opinii?

5 răspunsuri

 1. Pai daca sunt sociale, sa nu se vanda. Ca e un nonsens aici. Daca castigi 20 milioane brut pe luna, de unde dracu bani de cumparat casa ? Si probabil ca or sa fie si mai ieftine ca sa ma enervez eu ca mi-am cumparat apartament din piata libera si n-am asteptat pomana de la stat.

 2. Deci…
  1. calcul simplu:
  40 milioane euro / 2200 case = aprox 18181.18 Euro aprox…
  Pomana frate…

  2.Sunt locuinte sociale, de pentru cei fara bani multi – prin pile s-au mutat cei cu bani buni (nu ca le-ar fi crescut salariile), asa ca acum se face dreptate si acolo se vor muta cei care au nevoie manca-ti-as…

 3. Eu am zis sa se desfiinteze ANL-ul asta, ca nu-i vad rostul.

 4. in alte tari staul construieste locuinte pt familii ,cu chirie.Pur si simplu oamenilor le este mai la-ndemana sa stea cu chirie decat sa cumpere.Oare statul roman de ce nu pune la dispozitia romanilor si aceasta posibilitate.Nu toti au posibilitate sa cumpere locuinta.Sa se construiasca locuinte numai destinate inchirierii si legea sa fie lege ,sa nu se mai modifice.Cred ca multi s-ar bucura de aceasta solutie.Pe timpul lui Ceausescu multi stateau cu chirie si era f bine.Nu ne stresa nimeni.Plateai la stat chiria si stateai linistit.Cei care au posibilitate pt a-si cumpara locuinta sa cumpere,nimeni nu-i impiedica.

 5. S-a dat lege ptr cumpararaea locuintelor sociale??vreau un raspuns!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: