Patriciu a raspuns online pe blogul MC tv

Cracanat intre Realitatea tv si Money Channel, Patriciu s-a ostenit dupa 21.30 sa raspunda pe blogul televiziunii MC intrebarilor nenumarate (189 cu tot cu a mea…parca, apoi 195 🙂 ) . Va dau un copy+paste doar la raspunsuri, nu la toate. Sunt insa intrebari mai tari decat cele dictate de Dinu Patriciu unui redactor pe care o sa-l cumpere maine cu tot neamul soimarestilor.

 • Dinu Patriciu Says:
  Septembrie 5th, 2007 at 22:09 Pentru Ionescu George:N-o sa-i dau niciodata statului creanta Libia pentru ca nu a fost niciodata a lui. Creditul dat Rompetrolului in anii socialismului de stat a fost platit cu varf si indesat de acelasi Rompetrol pana in 1995.
  O sa dau insa societatii romanesti ceea ce cred ca este datoria oricarui om avut, prin fundatia pe care am creat-o (acum se numeste Energie Vie, dar ii voi schimba numele in Fundatia Dinu Patriciu, pentru ca sunt mandru de tot ceea ce am facut).
 • Dinu Patriciu Says:
  Septembrie 5th, 2007 at 21:38 Pentru Bos For:

 • La inceputul anului 80 eram consumator si nu producator de casete video. Aveam insa cativa buni prieteni care se ocupau cu productia si de aici probabil confuzia. Eu aveam o alta fabricuta, de studenti la arhitectura. In ceea ce-l priveste pe tatal meu, m-a ajutat, Dumnezeu sa-l ierte, foarte tare in evolutia mea, nu numai in domeniul petrolului. In copilarie, auzeam povesti despre geologie dar si despre afacerile cu petrol de pe vremea cand Romania era o foarte importanta tara in acest domeniu… „
 • Dinu Patriciu Says:
  Septembrie 5th, 2007 at 21:44 Pentru Filip Stoler:Si eu mi-aduc aminte cu melancolie de acele vremuri. Ce tineri, ce liberi, ce spumosi puteam fi, cand nu aveam in spate responsabilitatea a mii de familii ale angajatilor, a partenerilor financiari, a celor in fata carora suntem credibili si seriosi. Eu sper ca am ramas acelasi, chiar daca sunt constrans sa ma exprim intr-un mod mult mai corporatist. Socialismul avea limba de lemn, capitalismul are si el fandoselile lui”.
 • Dinu Patriciu Says:
  Septembrie 5th, 2007 at 21:51 Pentru Marian:Cu toata prietenia, va asigur ca gresiti de la inceput pana la sfarsit. Si din pacate porniti de la sabloane vehiculate de politicieni populisti si de comentatori neavizati. Niciodata nu am primit, nimic de la stat (nici macar deconturile de deplasare pe vremea cand eram deputat; mi-ar fi fost rusine sa le iau stiind povestea strabunicului meu, senator conservator, in al carui document de identitate, in dreptul profesiunii, scria “mare proprietar” si care refuza sa umble pe banii statului cu trenul). In ceea ce priveste faptul ca afirmati ca “doriti sa mergeti pe urmele mele”, vedeti sa nu va calcati pe picioare cu cei care fac treaba asta in mod profesional… ” Hopa-topa ca i-a scris Comanescu, iar cel care-l plateste pentru rubricutele din Adevarul ii raspunde:
 • Dinu Patriciu Says:
  Septembrie 5th, 2007 at 21:57 Pentru Iulian Comanescu:1. Eu niciodata nu sunt multumit , cu atat mai putin cu cat abia am luat startul. Cred ca am construit infrastructura unui viitor succes, dar mai e mult pana atunci.2. In masura in care vor asigura profitabilitatea altor domenii, voi investi si in presa. Imi mentin parerea ca dezechilibrele, lipsa de consolidare si de management performant din industria media creaza oportunitati.3. Da, marile spirite se intalnesc.
 • Dinu Patriciu Says:
  Septembrie 5th, 2007 at 22:02 Pentru Ciprian:Cu siguranta, da. Dar in acelasi timp va spun, cu totala sinceritate, ca nu ma intereseaza clasamentele si de asemenea ca nu datorez nimanui nimic si nu dau bacsisuri. Sunt vestit pentru asta. Datorez insa foarte multe, dar nu in bani, echipei mele, tuturor celor cu care colaborez.
 • Dinu Patriciu Says:
  Septembrie 5th, 2007 at 22:20 Pentru Ioan:Da. Fara bani, cu idealuri, cu pasiune, cu incredere si multa creativitate, asumandu-mi riscuri si adunand in jurul meu oameni de valoare, la fel de motivati si intreprinzatori. Mi-am dorit sa infiintez prima firma privata in 1990 si am facut-o si am ajuns la cea mai mare tranzactie privata din Romania in 2007. Ii multumesc lui Dumnezeu.
 • Dinu Patriciu Says:
  Septembrie 5th, 2007 at 22:26 Pentru Antonenco Daniel:Nu este important in ce seif stau actiunile unei companii, ci cine o conduce. Rompetrol a fost, este si va fi o companie cu radacinile in Romania. Ea a ajuns la valoarea pe care piata i-a certificat-o datorita eforturilor de zi si noapte ale unei echipe de romani ambitiosi printre care ma numar si eu. Cred ca asta-i definitia patriotismului, sa nu faci umbra pe pamant degeaba.Pentru Victor:Cred ca investitia este sigura, atunci cand iti calculezi riscul. Nimic nu se castiga fara risc.Pentru Tam:

  Voi concentra activitatile Fundatiei Dinu Patriciu in primul rand catre educatie prin burse pentru elevi, studenti si masteranzi pentru ca eu cred ca astfel pot influenta in bine viitorul nostru al tuturor. Eu cred in libera initiativa dar acest lucru trebuie stimulat, si singura parghie care poate ajuta este educatia.
  Pe vremuri, in 1991, eram deputat liberal si am propus un amendament la prima lege a privatizarii si anume ca 2% din veniturile rezultate din privatizari sa se transforme intr-un fond destinat burselor pentru tineri romani in strainatate. A cazut la un vot. Va imaginati unde am fi fost astazi?

  Pentru Dan (re: dobanda):

  Dobanda este consolidata in Euro (Euribor + 1.5-2% functie de profitul realizat) si este egala cu cea pe care astazi o obtinem de la banci. Intre timp, grupul a platit catre statul roman, in patru ani, peste 2,5 mld Euro in impozite si taxe. Cu aceasta ocazie, as vrea si unui comentator celebru, domnului Soviani, ca nu exista produs sau serviciu care sa nu includa in pretul sau impozite si taxe directe si indirecte. Companiile care produc aceste bunuri si servicii nu sunt perceptori fiscali, corporatiile sunt contribuabili, iar Rompetrol este unul dintre cei mai mari (mai exact, al doilea).

  Pentru Andrei ploiesti:

  Jack Welch, pentru multi cel mai mare manager al acestui secol, va da raspunsul exact: cheia succesului este E+E+E+P, adica energia proprie, modul in care o transmiti celor din jur, modul in care o canalizezi catre un scop comun si cel mai important, pasiunea.

 • Dinu Patriciu Says:
  Septembrie 5th, 2007 at 22:55 Pentru Ionut Baias:Nu am vandut statului Kazah, ci unei companii. M-am asigurat ca avem aceleasi scopuri strategice si o viziune apropiata, am protejat prin contract interesele actionarilor si am pastrat controlul managerial. Asta este important. Cred ca totodata aceasta tranzactie asigura Romaniei un acces direct la resurse si ne face sa redevenim importanti pe harta petrolului. Recunosc ca sunt mandru de asta. Si eu si colegii mei.Pentru Octavian:In viitorul previzibil, nu voi investi in fotbal. Imi pare rau ca va dezamagesc.

  Pentru Obstireanu:

  Intre mediul de afaceri si lumea politica a Romaniei de astazi, s-a creat o prapastie – din incompetenta, din inertia credintei in independenta si preemtiunea politicului, din toate neintelegerile tranzitiei prelungite. Interesul romanilor va fi slujit de politicieni atunci cand vor intelege ca ei nu conduc si nu pot conduce, ci administreaza bunurile si serviciile ce nu pot fi procurate prin piata. Atat si nimic mai mult. Va curge apa pe Dunare pana atunci. Oricum oamenii de afaceri sunt mult mai utili societatii romanesti astazi”.

 • Anunțuri

  2 răspunsuri

  1. […] ca altfel le dadeam teapa). Am facut-o ca si cum ar fi prima oara (se pun agatamentele pe chat?) si nesimtitul m-a prins cu raspunsurile. Lasa ca-mi fac eu Fundatia Dinu Paturiciu, apoi Dinu Patri-ciuciu tv. Nu […]

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat asta: