Ziarele scriu despre blogurile oligarhilor

Uite asa s-a ajuns. La taieri de capataniUPDATE 30 dec: Articolul a fost scos. Aveti insa un fragment mai jos.  Incredibil! Scuzati repetitia. Dupa hotnews & comanescu, nenumarate bloguri si site-uri, Ziarul ziarul a scris: Miliardarii, in razboi electronic. Va las sa cititi. Poza-mi place si mie, nu numai lui SOV. Mai mult. Exista si editorial pe tema asta. Sunt ingrozit de ce-am putut sa fac 🙂 . Va dau textul integral inainte sa fie scos de pe site.

„GALCEAVA MILIARDARILOR

13.08.2007

Autor: RAZVAN BARBULESCU

Trei dintre miliardarii Romaniei se razboiesc de mama focului pe blogurile personale, facand, ca monsieur Jurdain, proza fara sa stie.

Blog-ul e jucaria la moda, ce demonstreaza ca romanul nu e atat poet cat scriitor. N-o fac doar jurnalistii, scriitorii etc, oamenii care se indeletnicesc cu ale scrisului, dar boala a dat si unde te astepti mai putin, in miliardari. Si descoperi ca Romania devine incet dar sigur campioana la jurnale intime. Sorin Ovidiu Vantu este unul dintre cazurile cele mai socante. Personajul favorit al Ioanei Maria Vlas, omul despre care se spunea cu ani in urma ca nu exista, deoarece nu-l vedea mai nimeni, se infige la beregata lui Voiculescu si Patriciu, ca sa rezolve si in acest perimetru problema suprematiei. In vreme ce lui Patriciu, jurnalul pe blog (ca idee) i se pare o chestie penibila, Vantu e bantuit de nevoia de a pune lucrurile la punct: nimeni nu-l poate dobori „din culmea traficului”. E ca dracu’, ai zice ca e traficul de la Universitate, parca il si vezi pe SOV cocotat peste intersectie, dar, desigur, e vorba de audienta intre bloghisti. Pe Voiculescu il ia la misto, facandu-l „turnator sau torcator”, un „motan impertinent care si-a facut blog din invidie pe succesul meu si care se face singur de ras dar se crede superior”. In povestea cu turnatoria e de discutat, de vreme ce, odinioara, armata de functionari cu care SOV a pasit in afaceri se-ncolonase chiar din tagma pomenita. SOV este de fapt victima nevoii de certitudine: cine e mai tare pe blog. Asta fiindca Voiculescu ii taiase elanul cu argumente pe masura: „Personajul are impresia ca e mai bun ca mine. Am sa-i vin de hac. Va promite Felix Motanu’, cel mai curajos din neamul pisicilor cu auz fin, vedere buna si mieunat profund…”. Si Vulturul din Pipera nici n-a intrat in cursa.” Aici este link.

Reclame

4 răspunsuri

  1. Zi merci/MULTUMESC ca ti-am zis de ce se scrie in presa despre actiunile tale…

    Nerecunoscatorule, iti dau idei, le „furi” si le pui pe net ca fiind ale tale…

  2. mai, mai… iac-asa vedem ce presa tembela avem.
    aia chiar au crezut ca voiculescu, sov & co n-au altceva mai bun de facut decit sa scrie pe blog.
    ar fi fost tare sa fie adevarat, dar puteau sa verifice si ei.

  3. Lasa ca vezi maine stire bomba la Pro Tv

  4. Noi suntem mai tineri in blogosfera si am intrat in aceasta comunitate numai fiindca nu avem acces in mijloacele mass-media traditionale.Dupa cum vedem insa, aici se bat 3 proprietari de trusturi de presa. Este oare adevarat?Ce interese au ? Ce ii mina pe ei in lupta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: